3.11.2010 г.

Скъпоценните камъни

Скъпоценните камъни - как могат да ни помогнат или навредят, кой е твоят скъпоценен камък подходящ за твоята индивидуалност? Скъпоценните камъни могат да имат различно влияние на различните хора. Това как ще ви подейства даден камък, зависи от вашата зодия, пол, характер, настроение и много друг фактори. Скъпоценният камък не само влияе на човека, но и обратно, човек влияе на камъка, с което може да го промени, т.е. камъкът да бъде индикатор за това какъв е човека.
 • АВАНТЮРИН  - Засилва емоциите. Може да помогне на хазартните натури. Истинското му сила обаче се разкрива като помощник в любовта. Събужда емоционалността, внушава оптимизъм и увереност в себе си. Капризен и променлив, камъкът не бива да се носи прекалено дълго време. При невнимателно използване може да доведе до физическо умора и изтощение, а комарджиите да претърпят големи материални загуби. 
 • АМЕТИСТ - Това е камъкът на мира и равновесието. Прави нещата очевидни. Носи се в сребърен обков на безименния пръст. Може да донесе покой и блаженство в семейния живот. Той е променлив и не е лесно да се установят хармонични взаимоотношения с него.  
 • АКВАМАРИН - Укрепва духа, разобличава измамата. Няма да ви даде да хитрувате. Затова на потайните хора няма да е от полза, а по-скоро ще ги възпрепятства.
 • АЛЕКСАНДРИТ - "тежък" камък. Магически индикатор - преди нещастие пожълтява. Ако човек иска да изпита силата на характера си - няма да намери нищо по-добро. Защото след страданията идват щастие и покой. Подходящ камък за онези, които дават обет. 
 • АХАТ - Защитава от уроки и лоши очи. Черният ахат предизвиква печал и може да създаде непредвидена ситуация. Белият или жълтият - спомага за доброта, добросърдечие и вътрешна увереност. Ако по природа сте боец, то ахатът може да ви направи жалък. 
 • БИСЕР - камък на силният характер, този който е дълбоко уверен в себе си. Дава му обективност, предпазва го от надценяване на собствените сили. Дава вярност в любовта, укрепва семейството, но ако човек върви по неправилен път, потъмнява. 
 • ДИАМАНТ - сериозен "царски" камък. Носи щастие само ако сте посветен или сте го получили в наследство. Носи огромната енергия на всички зодии. Ако вашите сили са несъизмерими с неговата енергия, заплашва ви изтощение. Белите диаманти могат да носят всички. Но за да привикне камъкът към човека, ще трябва да минат поне 9 години. През това време може да го носите само веднъж в месеца. 
 • ГРАНАТ - носи щастие само на страстните, активни хора, емоционално всеотдайни. Работи в екстремални ситуации. Помага да се овладее бурната динамика на събитията, източник е на енергия. Ако сте твърде благоразумни, с подреден живот или се стремите към него, гранатът ви е противопоказан. Зеленият е свързан с любовта и грижовността. Той прави човека сантиментален и поетичен. Премахва конфликтите и укрепва семейното огнище. 
 • КЕХЛИБАР  - универсален очистител на вашия организъм. Трябва да се носи дълго време. Ако това е гердан, трябва да е по-близо към шията или може да го носите като пръстен. 
 • КОРАЛ - белият е предназначен за жените, а червеният - за мъжете. Това правило трябва да се спазва строго, тъй като камъкът е твърде воинствен. Предупреждава ви за опасности, тласка към подвизи и търсене на приключения. 
 • ЛАЗУРИТ - уникален камък. Неочаквани изненади, радост, късмет в хазарта. Подходящ за хора, постоянно стремящи се към новости в живота. Укрепва приятелството. Един от най-позитивните скъпоценни камъни. 
 • МАЛАХИТ - привлича към вас огромен интерес от страна на околните, дотолкова че тяхното внимание може да ви смачка. Подходящ е за хората на изкуството, литератори, артисти. Не се препоръчва на младите момичета, за да не провокира ситуация на настойчиво, нахално ухажване. Може да се носи в сребърен обков, по-добре меден, но не и златен. 
 • НЕФРИТ - основен камък с множество оттенъци, най-рядко се среща благородният светлосин нефрит. Свързан е с подмладяване и вътрешната трансформация, с победата над нисшето начало в човека. Лишава обаче човека от контакти, обръщайки го изцяло навътре, действа антисоциално. Белият е медицински, нормализира дейността на бъбреците. Потъмняването на камъка предсказва нещастие. Говори за това, че вие сте непоправими и упорити в заблужденията си. И от това ви състояние може да ви изведе само житейски удар, който всъщност приближава. 
 • ОБСИДИАН - вулканично стъкло. Предпазва от лоши постъпки, но не и от уроки. Камък на предпазливостта. Не се увличайте твърде дълго в носенето му - може да ви превърне в страхливец, но ако характерът ви не го позволява, той ще ви предпази от грешки, за които после бихте се разплащали дълго. 
 • ОПАЛ - измамлив. Не се препоръчва за постоянно носене. Дори през деня е добре да сменяте пръстите, на които го носите. Камък на мечтателите, ражда  несбъднати мечти, отвежда в страната на копнежите. Ако смятате, че при вашия прагматизъм малко мизантропия няма да ви навреди, то опалът може да събуди наивност и неподправено възприятие. 
 • ОНИКС - камък на борците и упоритите. Дава възможност "с глава да се пробие стената". Препоръчва се на педантите, хората със скрупули и целеустремените хора. 
 • ОПУШЕН КВАРЦ - медиативен, лечебен. Изчиства организма и извежда застоялата отрицателна енергия. Не допуска постоянно носене, а само с оздравителна цел. 
 • ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ - спомага за концентрация на вниманието и проникване в същността на нещата. Изостря мисълта, укрепва паметта. По-добре е да  се носи като колие, или на верижка, но не и във вид на пръстен. Може да се държи в джоба на панталона.
 • РУБИН - лидерски камък. Провокира суета, творческо отдаване. Подходящ за ръководители и лидери, но ако не сте такъв може да предизвика у вас преразход на енергия. Противопоказан е на хора със заболявания на кръвта и нарушено кръвно налягане. 
 • СЕРДОЛИК (карнеол) - силни лечебни свойства. Укрепва здравето, неутрализира болестите. Универсален камък: могат да го носят всички. 
 • САПФИР - укрепва неформалната власт, оказва скрито влияние. Камък на учителите. На онези, които искат нещо за себе си, няма да им даде нищо. А ако сте безотговорни и лениви, ще смъкне от гърба ви и последната риза. 
 • СМАРАГД - носи щастие само на чист човек, не обезателно високообразован. Интелектът няма да ви помогне да осъществите контакт с него. Свързан е с интуицията и изчистването. Камъкът може много, но ще ви помогне, ако сте честни, с чисти мисли и чувства и не приемате лицемерие в живота си. 
 • ТОПАЗ - камък на криминалистите и психолозит и шестото чувство. "Изостря нюха". Но може да разруши семейното щастие. Хората, склонни към излишна подозрителност, в следствие на чувство за малоценност трябва да се внимателни с него. 
 • ТЮРКОАЗ - има няколко вида. Белият  - млад, формиращ се. Подходящ за хора, които обичат да  да рискуват, да блъфират. Но не за картоиграчите в живота, а за младите войни с твърда жизнена позиция. Светлосиният е най-благороден. Свързан е с властта, авторитета, справедливостта. Дава умения на водач. Зеленият  е "мъртъв". Предназначен е за хора, постигнали целите си. Камък на установяването. Добър е за възрастни хора.  
 • ХРИЗОЛИТ - камък, даващ познание за висшите закони. носи късмет в съдебни дела. Свързан е с триумфа на мира и любовта. 
 • ЦИРКОН - укрепва личностното, вярата в себе си. Може да превървне обаче уверния човек в нагъл тип и ярък индивидуалист. Не прекалявайте с него. 
 • ШПИНЕЛ - дава щастие. Помнете обаче, че щастливата ситуация е нетрайна. И след нея не се отпускайте. Съдбата е променлива.  
 • ЯСПИС - Зеленият предпазва от болести. Жълтият регулира отношенията с началството. Свързан е с дълга и честта. Пъстроцветният е камък на копнежи и вдъхновение.


Няма коментари:

Публикуване на коментар