26.09.2010 г.

Златни бижута

Златните бижута - Защо да ги носим?
Когато става въпрос за златни бижута е много важно всяка жена да знае как да ги носи. Някои жени може да се страхуват да ползват златни бижута, защото биха изгледали твърде претенциозно, но истината е че не трябва да се плашите от златото. Златните бижута наистина могат да дадат непостижимо по друг начин подобрение на вашия външен вид. Те помагат да изглеждате сякаш имате безупречен стил.
Ако все още нямате златни бижута, то е време да се сдобиете с такива, защото носенето на злато е приятно, секси и като цяло е перфектен начин да за разкрасяване на всяка жена.

25.09.2010 г.

Дамски бижута

Какво са бижутата за една жена? Те никога не са били просто едно украшение за тялото, а нещо много по-съществено, нещо с много силно подсъзнателно влияние.
Скъпите бижута са израз на престиж и състояние, те показват изтънченост и висока класа, принадлежност към по-висока социална група.
Повечето от нас си мислят, че бижутата служат, за да привличат вниманието към мястото където са поставени, като например една висулка или колие поставено на врата в комбинация с дълбоко колие най-вероятно акцентира върху гърдите на жената. Това разбира се не винаги е съвсем така.  Обиците могат да подчертават не само ухото, но и цялото лице, гримът, да допълват прическата.  Пръстенът насочва погледа към цялата ръка, добре поддържания маникюр.

8.09.2010 г.

Как да се грижим за бижута с перли или седеф

Качествените естествени перли са много устойчиви на различни влияния. Но все пак негативно влияние им оказват мазнините на тялото и препаратите. Затова след носене ги забърсвайте с леко затоплена мека материя за да отстраните замърсявания по тях. Хубаво е също така периодично да ги измивате с мек неутрален сапун. После ги изплакнете обилно с чиста вода и ги подсушете с тънка памучна тъкан, за да не се надраскат. Никога не използвайте препарати за почистване на бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина. Опасни са и избелващите препарати, оцетът, лакът за коса.

Как да се грижим за бижута от платина

Платината на външен вид прилича много на среброто, въпреки това тя е доста по-мек метал и доста по-лесно се поддава на влиянието на околната среда. С течение на годините платината се драска и губи от блясъка си. Най-добре се почиства с мека памучна кърпа, а ако има инкрустирани брилянти е добре да се измива със сапунена вода, но не повече от веднъж месечно.

Как да се грижим за сребърни бижута

Сребърните бижута са много популярни, но за съжаление много бързо потъмняват под влияние на околната среда, защото среброто има свойството да образува патина. Старото сребро също има своя чар, но ако държите да запазите белия цвят и блясъка на сребърните си бижута, трябва периодично да ги почиствате. В никакъв случай не ги търкайте със сода за хляб. Това е отречен вече метод. Кристалите на содата са много груби и безвъзвратно надраскват метала. Може да разтворите сода във вода и да ги накиснете, след което да ги излъскате със суха и мека памучна тъкан. Ползването на паста за зъби също не се препоръчва ако тя съдържа абразивни частици. Може да ги почистите сребърните бижута и с лимонов сок, след което да ги изплакнете с топла вода и да ги излъскате с меката кърпа.

Как да се грижим за златни бижута

Златото е мек благороден метал, който лесно се драска. Това важи най-вече за бижутата с по-висок карат. Затова е добре да сваляте златните си накити при физическа работа дори и при домакинска работа като пране, готвене, чистене, защото лесно може да ги закачите на твърд предмет. 

1.09.2010 г.

Бижута от сребро с проба 925 или 950

Много хора търсят бижута направени от сребро с проба 925 известно още като "стерлинг силвър". Но защо 925 се търси повече от 950? Нека първо да видим какво се крие зад тези цифри.

Чистото сребро има проба 999, което означава, че съдържанието на сребро е 99.9%. Това е сребро с много голяма чистота и почти не съдържа примеси. То е меко и пластично, затова не е подходящо за изработване на бижута. Поради тази причина се смесва с други метали и се получават сплави подходящи за целите на бижутерията.